ISO 9001-ISO 14001- OHSAS- ISO 22000- ISO 17025

ISO 9001 KALİTE , ISO 14001 ÇEVRE, OHSAS(TS 18001) İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ, ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ VE ISO 17025 LABARATUVAR KALİTESİ YÖNETİM SİSTEMLERİDİR.

ISO 9001 tüm yönetim sistemlerine temel oluşturur. Amacı şirket yönetim sisteminin müşteri odaklı olması ve kalitenin sürekliliğidir.

ISO 14001 Çevre yönetim sistemi ; şirketin çevreye (havaya, suya ve topraga) vereceği atıkları kontrol altında (yasalar çerçevesinde zararsız hale getirmek, standartlara uymak)  tutmak amacıyla oluşturulmuş yönetim standardıdır.

OHSAS(TS 18001) İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi; şirket çalışanlarının ve şirket çalışmalarından etkilenen diğer tarafların( konuklar, çevrede ikamet edenler,..) güvenli ve sağlıklı bir ortamda bulunmasını sağlmak amacıyla oluşturulmuş yönetim sistemidir. Tehlikeleri belirlemek, riskleri analiz etmek ve elde edilen sonuçlara göre gereken önlemleri almak, sistemin temel yapı taşlarındandır.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; gıda üreten kuruluşlar için GMP, HACCP ve diğer kalite şartlarını tanımlayan bir standarttır.Gıda üreten kuruluşlarda; çapraz bulaşmaları, vektörel tehlikeleri, atık toplanmasını, çevreden gelebilecek riskleri ve daha bir çok noktayı kontrol altında tutabilmek için temel alınan ISO 22000 sistemi ilaç sanayinde de kullanılır.

ISO 17025 Labaratuvar Kalitesi Yönetim Sistemi; labaratuvar hizmeti veren kuruluşlar için kalite şartlarını tanımlar. Çevre , inşaat, gıda, sağlık gibi labaratuvarlarda kullanılan , son derece gerekli bir standarttır. Bu standarda sahip olmayan labaratuvarları TURKAK ( Türkiye Akreditasyon Kurumu) akredite etmez. Bu standart kapsamında bulunan şartlardan bir kısmı; deney metotlarının tanımlanması, uluslararası deney standartlarının takibi, ölçüm belirsizliği, birinci ve üçüncü taraf denetimleridir.